Amire NINCSEN szükséged

Egyre több szolgáltatás jelenik meg a piacon, amelyek azt ígérik, hogy valamit adnak, valamivel többet nyújtanak, mint mások. Sokszor ad hoc módon egymásba fűzött körpanorámás képek jelentik a bejárást, máshol borzasztó nagyvonalúan erőltetik rá a felhasználóra, miközben képtelenség a túrában rejló adottságokat kihasználni.

Megpróbálunk rendet tenni.

Mire van szükséged? Feltették már neked ezt a kérdést, vagy csak elmondták neked, hogy ez kell, vedd meg?

Szubjektívek leszünk, nem tagadjuk.
És neked is annak kéne lenned,
Az objektív döntésben sokat segíthet!

Mi is az a virtuális bejárás?

A virtuális bejárás, amit ma úgy nevezünk, ténylegesen körpanorámás képek összefűzése.

Nem nagy dolog. Egyik pontból a másikba haladunk, mindegyik pontban körül tudunk nézni és ez megadja annak az illlúzióját, hogy ténylegesen bele tudunk helyezkedni a térbe. Valljuk csak be, ez egészen jó dolog, ha valójában nem is vagyunk ott.

Na de mitől lesz valami körpanorámás képek halmazából egy bejárás?

Mit kell látnunk egy bejárásban?

Mindent, amire kíváncsiak vagyunk.

Egy gondosan felépített rendszeret kell látnunk a két szemünkkel, amely nem egy idegen objektumot mutat be, hanem környezetet teremt. Ami hozzáad az élményhez, mi több, hozzásegít a valósághoz, egy lépssel közelebb hoz.

Mégis mire vagyunk kíváncsiak?

Itt lép közbe a végfelhasználó. Egy vendéglátós sem azt teszi az asztalra, amit ő regge elgondolt, hanem azt, amit a közönsége elvár tőle.

Egy albérlethez nem csinálunk szuper bejárást rettentően drágán, mikor nincsen szükségünk rá. Rövid távról beszélünk, gyors átfutással.

Egy eladó lakás már egészen más. Nagyon nem mindegy, hogy milyen és mennyi információt adunk át a bejáráson keresztül. Egy ingatlant nem úgy adunk el, mint egy papírzsebkendőt, hogy 5 méter múlva kidobjuk.
Egy ügynökségnek ugyanakkor az sem mindegy, hogy a webséta “ellopható-e” egy másik ingatlanos által. Egyedi és szép megoldás kell, ami eladja az ingatlant, képviseli a brand-et.

Egy galériában másképpen kell gondolkodnunk. az élmény átadásához sok, nagy felbontású képet kell előállítanunk, melyek a legapróbb részleteket is megmutatják, beszéljünk bármilyen műalkotásról.

Egy rendezvényhelyszín nagy, átláthatatlan, sok szolgáltatása van és nehéz bejárni, mert mindig van ott valaki, aki éppen használja.
Ezért kell egy olyan eszközzel dolgozni, amely ezt a komplexitást kezelhetővé teszi, a helyszín éjjel és nappal bejárhatóvá.

A téma viszont az, hogy mire nincsen szükségünk?

Semmire sincsen szükségünk, ami egy másik felhasználási területnek fontos, nekünk viszont nem.

Hogy miért írtuk meg ezeket a sorokat? Azért, mert drága, Matterporttal feltérképezett albérleteket látunk a piacon. Mert sötét képekkel demonstrál festményeket látunk falakon és mert alaprajz nélkül kell barangolnunk egy olyan helyszínen, ahol amúgy a menekülési útvonalakat próbáljuk feltérképezni.

Több technológiával dolgozunk, nem egy kész terméket erőltetünk rád.

Felmérjük az igényeidet és alkalmazkodunk.

Gondolkozzunk együtt!​

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn