Online bejárás szerepe a rendezvényszervezésben

Online bejárás és a rendezvény

Világunkban egyre több dolgot igyekszünk online, távolról elintézni. Minden szakmának, úgy a rendezvényszervezésnek is vannak olyan mozzanatai, melyek nem nyilvánvalóak a felhasználók előtt, ugyanakkor rengeteg időt, pénzt és energiát igényelnek.

Ebben a bejegyzésünkben megmutatjuk, hogyan segíthet a Matterport által felépített rendszer egy helyszín értékesítésében, annak felmérésében.

Mit csinálunk? Hogyan segít egy online bejárás az értékesítésben és a mindennapi munkában?

Igyekszünk kifejteni

Hogy történik a feltérképezés?

Az adott rendezvényhelyszín scannelése órákig is eltarthat. Ahhoz, hogy alapos és pontos képet kapjunk, 100 nm területen 40 – 60 percet dolgozunk. Az időintervallum leginkább a terem adottságaitól függ.

Kameránkkal pontról pontra haladunk. Ezeken a pontokon körpanorámás képeket készítünk, melyekhez infraszenzor segítségével extra adatokat rendelünk hozzá, távolságokat mérünk.

A kapott adatokat fűzzük össze, így kapjuk meg a terüet 3D-s modelljét.

Mit láthatunk a kész bejárásban?

A bejárás folyamán scannelt pontokon tudunk végighaladni. Meg tudunk adni egy előre definiált kezdőpontot, galériát és vezetett túrát gyárthatunk, amely megkönnnyíti a túra használatát és az értékesítést. Ha azt szeretnénk elmagyarázni, hogy az utolsó sorból mennyire látszik a színpad, vagy azt, hogy a harmadik lépcsőház melletti tűzjelzőt nem szabad eltakarni, akkor ilyen módon azt is megtehetjük.

Ezen kívül végtelen mennyiségű információs pontot tudunk elhelyezni, amelyek arra hivatottak, hogy szövegesen, dokumentumon, képen vagy videón keresztül tudjunk extra információkat adni az érdeklődőnek.

Ezen kívül fontos, hogy időpontot a bejárás elkészülte után sosem kell egyeztetni, a helyszín online mindig elérhető, üres és steril!

Hogyan érhető el a bejárás?

A bejárás online elérhető, melynek linkjét bárhová és bárkinek el lehet küldeni, marketing célokra használni bármilyen felületen, legyen az egy helyszíneket listázó weboldal, vagy a facebook.

Ezen kívül fontos lehet, hogy írányított linkeket tudunk kinyerni a bejárásból. Ez azt jelenti, hogy a link, amit továbbítani, vagy megosztani szeretnénk, mutathat egy spacifikus pontra a bejárásban. Így megtehetjük azt, hogy ha van több helyszínünk, akkor a kiajánláskor az egyes linkek más és más helyszínekre mutatnak, segítve ezzel a tájékozódást.

Milyen extra tudással rendelkezik a Matterport?

Amint említettük korábban, a felmérés és fotózás folyamán infraszenzor segítségével mélységet is mérünk, ez pedig lehetőséget ad nekünk arra, hogy az online bejáráson belül vehessünk méreteket az adott helyszínről.

Mintha tényleg ott lennénk.

Összefoglalva

A bejárás tehát a következőket nyújtja:

Teljes képet ad a helyszínről online, beleértve a teljes helyszín szerkezetét, alaprajzt is. Rengeteg plusz információt adhatunk az ügyfélnek információs pontokon keresztül. Emellett a rendezvény komplett tervezése megtörténhet online, akár a terem valós meglátogatása nélkül, a világ másik feléről is.

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn